Zoeken

Image

Collega's, dankjewel en hou vol

Als organisatie namen en nemen we alle noodzakelijke maatregelen om de verspreiding van corona (Covid 19) tegen te gaan. De impact op het werk van de medewerkers en op de zorg en het leven van bewoners, patiënten en leerlingen, maar ook van hun familie is groot. Tonnen respect voor de werkkracht, expertise en het engagement van onze duizenden collega's...

 

Beste medewerkers,

 

De  coronacrisis treft onze samenleving en onze organisatie Broeders van Liefde op nooit eerder geziene wijze. De gezondheid en het welzijn van onze cliënten, leerlingen en medewerkers zijn nu onze topprioriteit.  Ik ben onder de indruk van de vele inspanningen die gedaan worden door leerkrachten om  leerkansen te blijven bieden aan de leerlingen via digitale weg en opvang te organiseren. En ik ben onder de indruk van de enorme inspanningen die directies, medewerkers en vrijwilligers leveren om onze patiënten en bewoners de best mogelijke zorgen, warmte en nabijheid te bieden, al dan niet vanop afstand. Het is ongelooflijk hoeveel er gebeurt om mensen te blijven verbinden door technologie maar ook door geschenkjes, complimenten, brieven, kaartjes, soeprondes, bloemen, noem maar op. Jullie zijn stuk voor stuk bijzondere mensen.

We staan aan het begin van vele moeilijke weken en maanden en ik wil elk van jullie veel moed, verbondenheid en creativiteit wensen in deze continu wijzigende omstandigheden. In naam van alle bestuurders houd ik eraan jullie bijzonder te danken voor het tomeloze engagement, jullie grote aandachtigheid voor elkaar en de grote verantwoordelijkheid die jullie dag na dag opnemen in deze onzekere tijden. 


Broeders van Liefde is één grote familie en dat kan in deze crisis een sterkte zijn. Door elkaar te steunen en de krachten te bundelen kunnen we de torenhoge uitdagingen aangaan.  Meer dan ooit moeten we alle beschikbare personele en andere middelen zo optimaal mogelijk inzetten om onze missie verder te realiseren. Samenwerkingen tussen de centrale diensten, scholen en voorzieningen, hetzij lokaal of regionaal, kunnen de toenemende werkdruk op sommige plaatsen behapbaar maken.


Ik zie heel veel verbinding en mooie initiatieven ontstaan. Die solidariteit wil ik hier nog eens benadrukken, zowel binnen de eigen voorziening of school, maar ook tussen nabij gelegen voorzieningen en scholen en  zelfs over sectoren heen.  Ook solidariteit met scholen en voorzieningen buiten onze organisatie kan een optie zijn. Indien je eigen werklast in de huidige situatie afneemt omdat projecten on hold staan, vergaderingen afgelast worden of je werkplek gesloten is, dan kan je op vrijwillige basis ondersteuning bieden aan andere collega’s die het werkvolume niet meer aankunnen. Directies die elkaar al kennen,  kunnen je helpen  om zowel de vraag naar extra hulp als het aanbod van hulp te coördineren.


Samen met de medebestuurders sta ik geregeld in contact met de bevoegde overheden en koepelorganisaties. We delen de vele bekommernissen en bekomen antwoorden op diverse beleidsvragen om de continuïteit van onze organisatie op korte en langere termijn te verzekeren. Aarzel zeker niet om ons via de gekende kanalen te contacteren met jouw vragen en bezorgdheden.  


Ik wens dat jullie allen en ook jullie naasten gespaard blijven van het coronavirus en dat we zo spoedig mogelijk het normale leven privé én professioneel kunnen hernemen. Ik wil ook veel beterschap en een spoedig herstel wensen  aan zij die al getroffen zijn door het coronavirus.  

Beste medewerkers, hou vol, spreek met elkaar als het eens moeilijk wordt, rust uit wanneer mogelijk en blijf met elkaar verbonden.

Met een hartelijke groet,

 

Raf De Rycke
voorzitter organisatie  Broeders van Liefde

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte