Zoeken

Image

Staatssecretaris Sammy Mahdi in debat met leerlingen Sint-Eduardusinstituut

De leerlingen van het vijfde en zesde jaar van het Sint-Eduardusinstituut in Merksem kregen op dinsdag 4 mei een bijzondere gast op bezoek: Sammy Mahdi, staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Hij vertelde over zijn ervaringen als staatssecretaris en ging met de leerlingen in gesprek.

 

Het begon allemaal met een interview in De Journalist waarin Soetkin Bulcke, journalist én leerkracht Nederlands aan het Sint-Eduardusinstituut, vertelde over de diversiteit in de school waarin ze lesgeeft. Daarbij maakte ze de bedenking dat, ondanks een steeds diversere samenleving met groeiende culturele invloeden, de media achterop hinken en nog steeds erg ‘wit’ zijn. Kort na de verschijning van het artikel kreeg Soetkin een berichtje van de woordvoerster van de staatssecretaris: of de heer Mahdi in Sint-Eduardus mocht komen spreken?

 

‘Het gesprek aangaan en begrijpen wat de frustraties zijn. Dat is wat je moet doen’, zei Sammy Mahdi, staatssecretaris van Asiel & Migratie na afloop tegen de aanwezige journalist van Radio2. En dat deed hij. De leerlingen hadden nog nooit de kans gehad een staatssecretaris te spreken dus de verwachtingen zijn hooggespannen. Maar Sammy Mahdi sprak, wikte en woog en beantwoordde tientallen vragen van de duidelijk geïnteresseerde leerlingen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte