De werkomgeving

Wil je weten wat de groep Broeders van Liefde precies doet? Check dan even dit filmpje!

Meer dan 200 jaar onderwijs en zorg

De Broeders van Liefde zijn gesticht in 1807, door Petrus Jozef Triest, een Gentse priester. Van bij hun stichting namen de Broeders van Liefde hun taak op in de maatschappij: onderwijs en zorg verlenen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Steeds opnieuw kozen ze de kant van mensen die elders geen antwoord op hun hulpvraag vonden.

Op die manier groeiden de Broeders van Liefde uit tot een grote congregationele organisatie van broeders en medewerkers, mannen en vrouwen. Vandaag beheren de Broeders van Liefde in België meer dan 50 scholen voor gewoon en buitengewoon lager en secundair onderwijs, 15 psychiatrische ziekenhuizen en 15 orthopedagogische centra. Ook de ouderenzorg, verslavingszorg, sociale economie en kinderdagopvang behoren tot hun activiteiten. Daarnaast zijn ze de drijvende kracht achter tal van kleinere initiatieven, zoals opvang van aidspatiënten, van mensen met zingevingsvragen, van kansarmen, vluchtelingen... In totaal verlenen zo 12.050 medewerkers in Vlaanderen in 1.500 in Wallonië zorg en onderwijs aan goed 40.000 kinderen, jongeren, volwassen en ouderen.

Broeders van Liefde kreeg een internationale dimensie in 1865, toen enkele broeders naar Canada trokken. Vandaag zijn de Broeders van Liefde aanwezig in 31 landen.

Coaching zit in onze genen

In onderstaande jaarbrochure laten we u zien waarom coaching in onze organisatie een belangrijk item vormt binnen onze manier van werken, omgaan met personeel en omgaan met leerlingen, patiënten en bewoners. U vindt er ook een overzicht van de belangrijkste tendensen binnen onze organisatie anno 2013.

Wat ons drijft voor de toekomst

In onderstaande brochure krijgt u een overzicht van de genomen beleidsopties en van onze activiteiten. We houden onze werking in alle sectoren waarin we actief zijn tegen het licht en kijken naar de toekomst. Uitdagen en uitgedaagd worden, zijn voor ons cruciaal om de toekomst op een innovatieve en professionele manier tegemoet te kijken. De uitdagingen die voor ons liggen zijn groot en dat voor alle domeinen waarop we actief zijn. Blader onderstaande brochure even door en ontdek waar de Broeders van Liefde naar toe gaan.